Conducte din polietilena Pecor Optima

Conducte din polietilena Pecor Optima

Conductele Pecor Optima sunt produse din polietilena de inalta densitate cu perete dublu, avand partea exteriora spiralata elicoidal si cea interioara neteda. Peretele cu structura spiralata permite distribuirea optima a sarcinilor de-a lungul intregii conducte, asigurand astfel rigiditatea potrivita. Interiorul neted confera proprietati hidraulice foarte bune.

Conductele Pecor Optima pot fi folosite la construirea de podete si subtraversari de drumuri si cai ferate, acces in curti, sisteme de canalizare menajera si pluviala, canale, drenaje, evacuarea apei in cazul colectarilor de torente si in caz de catastrofe, sau la renovarea unor structuri vechi (galerii din ciment, caramida). Acest gen de solutie permite consolidarea vechii galerii fara a fi necesara o reconstructie a acesteia si fara a opri traficul in zona.

Avantajele utilizarii sitemul Pecor Optima sunt:

  • nu necesita utilaje grele pentru instalare;
  • varietate mare a posibilitatilor de utilizare datorita gamei largi de fitinguri aflate la dispozitie;
  • asamblare rapida si usoara datorita greutatii reduse;
  • costuri de transport reduse;
  • parametri hidraulici si de rezistenta optimi;
  • rezistenta la coroziune;
  • rezistenta la substante chimice;
  • rezistenta mare la solicitarile terenului;
  • posibilitatea instalarii la temperaturi scazute;
  • disponibilitate in diferite lungimi conform proiectelor.

Conducta flexibila este proiectata astfel incat sa distribuie sarcinile externe spre rambleul din jur. O asemenea flexibilitate permite o toleranta inegalabila la tasarea solului care in cazul unor structuri rigide poate esua.

Conductele Pecor Optima nu necesita construirea unor pereti de inchidere din beton. In cele mai multe cazuri capetele conductei sunt oblice, iar taluzul se paveaza cu pietre, blocuri de granit sau beton sau alt material disponibil in zona, ori pur si simplu deasupra lor se planteaza iarba.

Conductele sunt produse in clasa de rigiditate a inelului SN6. Lungimile standard ale conductei sunt de 6m, 7m si 8m.  Alte lungimi (de pana la 12 m) sunt disponibile la comanda speciala. Diametrele disponibile sunt prezentate in tabelul de mai jos. Sectiunile sunt imbinate cu ajutorul unor mansoane de cuplare. 

Tabel 1 – Diametrele conductelor Pecor Optima

Datorita asamblarii rapide, a parametrilor hidraulici si a capacitatii de rezistenta, sistemul este recunoscut atat in randul specialistilor in proiectare cat si in randul antreprenorilor.

Incepand cu februarie 2016 conductele Pecor Optima sunt fabricate la Prejmer, judetul Brasov si pot fi transportate oriunde in Europa.

Cere detalii


Galerie foto

Conducte din polietilenă PecorOptima