Panouri fonoabsorbante

Panouri fonoabsorbante

Traficul rutier si feroviar sunt cele mai raspandite surse de poluare fonica. De asemenea si transportul aerian s-a dezvoltat in ultimii ani, determinandu-i pe cei care locuiesc in zonele din imediata apropiere a aeroporturilor sa caute solutii pentru stoparea zgomotului provocat de manevrele avioanelor aflate la sol.

Panourile fonoabsorbante sunt o solutie de blocare a zgomotului provenit din trafic.

Scopul acestor panouri este:

  • stoparea poluarii fonice din zonele cu trafic intens;
  • protejarea localitatilor, zonelor de recreatie, zonelor verzi.

Avantajele panourilor fonoabsorbante:

  • pretul recomanda acest produs ca fiind unul foarte eficient in comparatie cu alte metode de control al zgomotului;
  • calitatea este garantata, fara costuri suplimentare de intretinere. Datorita tratamentului de impregnare aplicat elementelor din lemn, structura rezista efectelor provocate de ciuperci, insecte si vreme;
  • termenul de livrare este scurt;
  • gama larga de modele, marimi si culori permit integrarea acestui sistem in orice mediu urban;
  • instalarea este usoara si rapida.

Sistemul de bariera antizgomot din lemn este compus din panoul din lemn cu rol de bariera fonica, panoul din beton si sistemul de sustinere din stalpi metalici.

Utilizand lemnul ca material principal in structura panoului, acest sistem de bariera antizgomot poate fi instalat nu numai in lungul drumurilor si cailor ferate, ci si in zonele rezidentiale, datorita modelului foarte complex. Aspectul sau, durabilitatea si pretul fac ca acest sistem de bariere de zgomot sa fie unul foarte competitiv pe piata.

Panoul cu rol de bariera fonica poate fi prevazut cu sistemul de absorbtie a zgomotului pe o singura parte, cu un strat de elemente din lemn, dispuse sub diferite modele pe partea de trafic, sau cu sistemul de absorbtie a zgomotului dispus pe ambele parti. Stratul de absorbtie a zgomotului este format din vata minerala cu densitate mare. Inaltimea panoului poate fi de 0.5 m sau 1.00 m, iar lungimea poate fi adaptata in functie de cerinte. Lungimea standard este de 3.96 m.

Panoul de baza din beton este un element prefabricat, cu inaltimea de 0.5 sau 1.0 m din beton armat, cu o lungime adaptata in functie de lungimea panoului fonoabsorbant.

Structura de suport este alcatuita din stalp metalic zincat la cald, cu lungimea ajustata in functie de inaltimea sistemului de panou fonoabsorbant, tip si adancimea de fundare.

Etansarea este asigurata printr-un element de cauciuc, care are rol de prevenire a dislocarii panourilor si de element de absorbtie a socurilor.

Barierele antizgomot ViaCon indeplinesc cerintele Standardului European EN14388:2005. In ceea ce priveste prevenirea zgomotului, panourile fonoabsorbante indeplinesc cu strictete cerintele clasei B3 (DL>24 dB), in ceea ce priveste absorbtia acustica, acestea se incadreaza in categoria A2 (DL=6dB), A3 (DL = 8-11 dB) si A4 (DL > 11 dB).

Aspectul exterior, cu un design de panouri din lemn sau cu vergele dispuse sub diferite modele, intr-o gama complexa de culori, permite integrarea acestui sistem in mediul inconjurator si previne monotonia in trafic.

In conformitate cu UT-2-1.303 durata de viata este de minim 15 ani, iar in conformitate cu EN 14388:2005 este de 30 de ani.

ViaCon Romania pune la dispozitia clientilor sai si bariere de pasari. Acestea sunt folosite pentru a proteja pasarile migratoare. Atunci cand se apropie de bariera, pasarile vor urca la o altitudine mai mare peste drumurile cu trafic intens, evitand astfel coliziunea cu autovehicule.

Barierele de pasari nu asigura absorbtia zgomotului. In aparenta ele prezinta un design de grilaj vertical sau în diagonala, fara plasa, dar previn monotonia si se integreaza perfect în mediul inconjurator.

Pe langa lemn, panourile fonoabsorbante puse la dispozitia clientilor sai de catre ViaCon Romania mai pot fi din aluminiu, beton, plexiglas si geotextile de tip cortina.

Cere detalii


Galerie foto