Parapete metalici

Parapete metalici

Sistemele de parapete deformabile sunt structuri metalice care se amplaseaza pe diferite sectoare de drumuri considerate periculoase, garanteaza siguranta circulatiei si protejeaza impotriva iesirilor accidentale de pe carosabil, oferind totodata soferilor un element de ghidaj in trafic. Acestea servesc ca si bariera si sunt proiectate sa absoarba mare parte din fortele care rezulta in urma impactului prin deformarea elementelor si au ca functie suplimentara repunerea autovehiculelor pe sensul de mers prin glisarea in lungul parapetului a masinii la nivelul jantelor si caroseriei, fara a influenta ceilalti participanti la trafic. 

ViaCon Romania pune la dispozitia clientilor sai atat parapete conform standardului romanesc STAS1948 (de drum si de pod). 

Sistemele de parapete conform STAS1948 (standard romanesc) :

  • semigreu;
  • greu;
  • foarte greu;
  • combinat;
  • pietonal (conform standardului cu pas la 3 m, din teava rotunda si teava rectangulara).

Odata cu publicarea AND 593 si AND 591 s-a stabilit si echivalenta dintre cele doua sisteme (romanesc si european) dupa cum urmeaza:

Pentru protejarea impotriva coroziunii, toate piesele din componenta parapetului se zincheaza termic conform SR EN ISO 1461. 

Cere detalii


Galerie foto