Podete metalice HelCor

Podete metalice HelCor

Structurile HelCor sunt conducte elicoidale din otel ondulat galvanizat. Conform standardului European EN1991-2:2007, acestea se utilizeaza pentru galerii de apa atat in infrastructura rutiera cat si in cea feroviara si anume in cazul:

  • galeriilor/podurilor/podetelor pentru drumuri si cai ferate;
  • pasajelor subterane;
  • pasajelor ecologice;
  • structurilor hidrotehnice;
  • rezervoarelor subterane de retentie;
  • caminelor de canalizare si statiilor de pompare;
  • reducerii greutatii tablierelor de beton din structura podurilor.

Structurile de tip HelCor sunt fabricate prin metoda laminarii la rece a benzilor de otel (cu grosimea variind intre 1,25 mm si 3,5 mm) intr-o forma rotund ondulata (cu doua tipuri de ondulare: 68*13 mm si 125*26 mm) cu diametru variind intre 300 mm si 3600 mm.

In timpul modelarii conductelor se realizeaza o cusatura de fixare pentru a pastra integritatea produsului final. Profilele arcate HelCor sunt fabricate prin deformarea mecanica controlata, cu ajutorul unor prese hidraulice, a conductelor circulare HelCor.

Otelul folosit la fabricarea sistemelor HelCor este in conformitate cu standardele europene EN 10326:2006 și EN 10327:2006. Acesta este distribuit in rulouri cu invelis de protectie:

  • grosime zinc de 600 g/m2 echivalent cu 42 μm pe ambele parti;
  • grosime zinc de 1000 g/m2 echivalent cu 70 μm pe ambele parti;
  • grosime zinc de 600 g/m2 echivalent cu 42 μm pe ambele parti, plus o folie aditionala de polimer de 250 μm [TrenchcoatTM sau W-Protect] pe o parte, sau pe ambele parti.

Banda de otel zincat este acoperita cu un strat polimeric printr-un process tehnologic controlat, in urma caruia se obtine un strat fin de folie polimerica cu aderenta foarte mare, care protejeaza stratul de zinc. Procesul de fabricatie este in conformitate cu standardele EN 10169 [W-Protect] si ASTM 742 [TrenchcoatTM]. Folia polimerica poate fi aplicata fie pe o parte, fie pe ambele parti ale conductei. Protectia obtinuta in urma unui astfel de proces este cea mai eficienta cale de prevenire a coroziunii existenta pe piata in acest domeniu, totodata aceasta protejeaza si impotriva deteriorarilor mecanice si substantelor chimice agresive, garantand astfel o durata de viata de peste 100 de ani in majoritatea conditiilor de mediu.

Toleranta de fabricatie a sectiunii conductelor HelCor circulare si arcate este de ±5,0% din lungimea proiectata. Distanta dintre doua conducte fixate cu element de conectare trebuie sa fie de maximum 30 mm.

In vederea alegerii specificatiilor optime ale conductei, conductele HelCor necestita proiectare tehnica care sa ia in considerare sarcinile de incarcare, conditiile hidrologice si geologice.

Conductele HelCor tolereaza foarte bine suprafetele de sprijin inegale ale subsolului. Acestea pot fi folosite cu eficienta pe un sol moale si in zonele de subsidenta. Acest lucru se datoreaza distribuirii presiunii in jurul conductei, lucru care, spre deosebire de conductele de beton, diminueaza presiunea de sub conducta.

Lungimile standard ale conductelor HelCor și HelCor Pipe Arch sunt de 6 m, 7 m și 8 m, acestea fiind imbinate cu ajutorul elementelor de conectare. 

Procesul de asamblare a conductelor HelCor este simplu, rapid si poate fi realizat de muncitori necalificati sub supravegherea unui inginer, fara utilizarea de echipamente mecanice grele, chiar si in conditii meteo nefavorabile. Timpul scurt de constructie reduce inconvenientele din trafic legate de blocarea drumului, iar procedeul de reconsolidare permite realizarea constructiei fara oprirea traficului si demolarea structurii vechi. In consecinta, construirea galeriilor/podurilor folosind HelCor și HelCor Pipe Arch este mult mai ieftina decat constructiile traditionale din beton.

Conductele HelCor si HelCor Pipe Arch sunt fabricate la Prejmer, judetul Brasov si pot fi transportate oriunde in Europa.

Cere detalii


Galerie foto


Galerie video